​ ❗❗ PIRÁTSKÁ LETNÍ KOMIKSOVÁ VÝZVA ❗❗ ​

Máš rád/a pirátské výpravy a honby za pokladem? Máš v sobě touhu po svobodě rozlehlosti moří? Máš bujnou fantazii a srdce dobrodruha? Máme tu výzvu právě pro tebe!

✔ Vytvoř komiks s pirátským příběhem, kde bude vystupovat náš kapitán Rudovous! Fantazii se meze nekladou: komiks může být kreslený, malovaný, focený nebo jakkoliv jinak výtvarně řešený. 

Zúčastnit se může kdokoliv. Účastníky pouze rozdělíme do věkových kategorií 0-15 let / 15 - ∞ let.

Nejlepší komiksy z každé kategorie budou zveřejněny ve výstavě i na našem facebooku a jejich autoři budou odměněni stylovými cenami.

Svůj výtvor pošli na email: blahova@muzeumdc.cz (případně v papírové formě na adresu Oblastní muzeum v Děčíně, Čsl. mládeže 1/31, 405 02 Děčín).

Výzva trvá do konce prázdnin. Vyhodnocení a vyhlášení vítězů proběhne cca v polovině září. Těšíme se na všechny příběhy ❤

Ve výstavě Dobrodružství s kapitánem Rudovousem: Výprava do světa LEGO Pirátů prezentujeme i komiks s názvem Zlatý medailon. Ten vyšel spolu s prvními LEGO pirátskými sety v roce 1989 a propojil jednotlivé lokace a figurky napínavým příběhem. Vybíráme z něj pár ukázek pro inspiraci: